Ποίηση

οίκασι δ γεννσαι μν λως τν ποιητικν ατίαι δύο τινς κα αται φυσικαί. Αριστοτέλης : Ποιητική [IV]

Λέσχη Ανάγνωσης

Λέσχη Ανάγνωσης Αποφοίτων 1984 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου : Αναλαμβάνω την ευθύνη της δημιουργίας Λέσχης Ανάγνωσης των Αποφοίτων της Τάξης του 1984. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο και στη συνέχεια πραγματοποιούμε συνάντηση, στην οποία συζητούμε με αφορμή το βιβλίο αυτό. Έτσι επιτυγχάνουμε να υλοποιούμε ξανά ένα βασικό στοιχείο της κοινής σχολικής, εφηβικής μας ηλικίας. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή χρησιμοποιώντας το σχολιασμό των αναρτήσεων.

Βράδυ. Ένα μικρό φως ταλαντεύεται για λίγο στο σκοτάδι. Κύματα οι διαβάτες στην προκυμαία. Σε λίγο η πανσέληνος διαχέεται στην ακροθαλασσιά. Γυμνή νυκτωδία σωπαίνει τη πλάση. Σα φιλί άλλης εποχής. Σιωπηλό, έντιμο, βέβαιο για τη δύναμή του. Άξαφνα, ένα ανθρώπινο χέρι γράφει :

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Πείσμα στην άκρη του βλέμματος


          Διαφορετική εκδοχή είχαν γευτεί τα μάτια του, όταν το βλέμμα της απέσπασε από τον ορίζοντα τη μεσίστια συναισθηματική σημαία της καρδιάς του. 
         Και καθώς απουσίαζε κάθε τρίτη παρουσία προσώπου, έμενε μόνο η απλοϊκή μαρτυρία των ηλιαχτίδων του Μάρτη να επιβεβαιώνει το μεταίχμιο πραγμάτωσης κι απουσίας της αγάπης.
        Αφού ακόμη και οι φαντασίες των δύο προσώπων αδυνατούσαν πλέον να στεγάζουν το παραλήρημα των πόθων τους.
        Ώσπου την τρικυμισμένη αγάπη τους ανακάλυψε ένας παροδικός συγγραφέας, ο οποίος αντιδρώντας στην αισθητική της γόνιμης απουσίας παρενέβη αναγράφοντας στο χαρτί την επόμενη εκδοχή της ένωσής τους.
        Κι όταν ο λόγος έχει ήδη γραφεί, είναι απλό θέμα χρόνο να υλοποιηθεί το πηγαία πείσμα μιας αγάπης που αρνείται το τέλος της.

Γιάννης Πολιτόπουλος

5 σχόλια:

 1. Έχει αγάπες που είναι τόσο έντονες για
  ο οποίος έχει περάσει ότι είναι δύσκολο να γίνει δεκτό
  έχουν χαθεί ή τελειώσει.
  (Νομίζω ότι η μετάφραση δεν είναι πολύ καλή, συγγνώμη).
  Καλή εβδομάδα.
  janicce.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. I love it...it's so nice
  *I'm sorry, I hit something wrong in my first comment..;(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. άρτια γραφή και εξαίσιος λόγος..
  μελαγχόλησα κάτω από την ανθισμένη μου αμυγδαλιά!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή