Βράδυ. Ένα μικρό φως ταλαντεύεται για λίγο στο σκοτάδι. Κύματα οι διαβάτες στην προκυμαία. Σε λίγο η πανσέληνος διαχέεται στην ακροθαλασσιά. Γυμνή νυκτωδία σωπαίνει τη πλάση. Σα φιλί άλλης εποχής. Σιωπηλό, έντιμο, βέβαιο για τη δύναμή του. Άξαφνα, ένα ανθρώπινο χέρι γράφει :

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Η παράλληλη ζωή

    Καθώς απλώνεται σιωπή στα μύχια της ψυχής της, η γυναίκα κλείνει τα μάτια κι επιχειρεί να αισθανθεί τον ερχομό μιας επαρκώς ανανεωμένης σκέψης.
    Η ιστορία της αυτή συμβαίνει σε μία αμυδρή προεξοχή του βλέμματός της, τη στιγμή που δίχως να το γνωρίζει, αποτελεί και η ίδια, αποτελεί το ονειρικό πρόσωπο μιας παρελθοντικής αβεβαιότητας.
    Σα σε συγχορδία μεταβαλλόμενων επιθυμιών η γυναίκα ανακαλύπτει πως στην ανεπαίσθητη προεξοχή μιας παλιάς φιλοφρόνησης έχουν διατηρηθεί τα ψήγματα μιας στοιχειώδους αμοιβαιότητας.
    Η ίδια η γυναίκα προβλέπει πως όταν βρεθεί μακριά από το φόντο της τωρινής σιωπής της, άξαφνα μία παράλληλη ζωή θα ξεκινήσει για τα μάτια της.
    Εκείνη τη στιγμή της διαπίστωσης αυτής η γυναίκα ενδίδει στη φωσφορίζουσα διάθεση μιας ανεπαίσθητης μνήμης.
    Η παράλληλη ζωή της, η πραγματική ζωή της, έχει ήδη ξεκινήσει να μεταφράζει τα λόγια της προσμονής της στη μεταφο9ρική αλλά πολύ όμορφη γλώσσα των επιθυμιών της.

Γιάννης Πολιτόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου