Στην αγκαλιά των λέξεων


   Στις αρχές του χειμώνα. Είναι η ημέρα της βροχής. Το νερό κυλά θωπεύοντας τις ιστορίες των ανθρώπων. 
   Ακόμη και η βροχή όμως εντυπωσιάζεται από τη δύναμη της όμορφης γυναίκας, η οποία περπατά αγαπώντας όλες τις εκδοχές της ζωής και κυρίως την αγάπη. 
   Γιατί το παρόν της όμορφης αυτής γυναίκας διαμορφώνεται από τον κυματισμό των συναισθημάτων της. 
    Το βλέμμα της αγγίζει τις λέξεις που ταξιδεύουν από το βορρά προς το νότο μιας αθώας παιδικής αγάπης που γεννιέται στα χείλη της αιωνιότητας. Ο βηματισμός της γυναίκας αυτής είναι τόσο γλυκός που η αγάπη της γης για τις στάλες της βροχής την προστατεύει από κάθε πιθανή απροσεξία. 
     Γιατί συμβαίνει συχνά στη ζωή των ανθρώπων που αγαπούν αυθεντικά, να έρχεται μια βρόχινη στιγμή που η αγάπη αγκαλιάζει ακόμη και τη φυγή μιας παρελθοντικής αμοιβαιότητας. 
     Στη βρόχινη πορεία της η γυναίκα καθιστά την ίδια τη ζωή της ποιητική εκδοχή της βροχής, για να αισθάνεται καθημερινά πως μία αγάπη επιβραβεύει το ποιητικό μέλλον των βημάτων προς την ευτυχία. 
     Και μπορεί η ίδια να μην έχει ακόμη τη φυσική δυνατότητα να το βλέπει, καθώς βηματίζει στην αγκαλιά του μέλλοντος, συμβαίνει όμως η ζωή να την οδεύει κιόλας προς την απεραντοσύνη μιας ανθρώπινης ευτυχίας. 
     Άλλωστε, οι στάλες της βροχής μόλις την αγγίζουν και από την ομορφιά της πέφτουν στον απόηχο των τραίνων, γράφουν στην κρυφή ζωή των σκέψεων το μικρό ποιητικό παιδί των σκέψεων της ίδιας της φύσης. Με βρόχινα γράμματα το βλέμμα όλων όσων αγαπούν μπορούν να διαβάσουν: «Στην αθώα αγκαλιά των λέξεων η μνήμη συναντά τον εαυτό της. 
    Κι είναι μια μόνο λέξη η οποία ζωγραφίζει τη θαυμαστή σιωπή μιας άλλης εποχής.». Αντικρίζοντας τις λέξεις η γυναίκα αγκαλιάζει με το βλέμμα της το βρόχινο φως που αναγνωρίζει στο βλέμμα των ματιών της τη διαχρονική αφορμή μιας λεκτικής θεότητας. 
   Συμβαίνει τότε, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη διαδοχή των εποχών, η γυναικεία φαντασία να ταλαντεύει τη διαδοχή των λέξεων όπως επρόκειτο η φύση να ταλαντεύει τη διαδοχή βλεμμάτων που αγαπιούνται και χάρη στην αγάπη ακραγγίζουν τα χάδια της απεραντοσύνης. 
   Αφού σαν ήλιος των λέξεων και η βροχή των συναισθημάτων της φύσης λάμπει στο μέλλον της γυναίκας που αγαπά τη διαδοχή των εποχών και πιστεύει ακόμη στα θαύματα της αυθεντικής αγάπης. 
     Γιατί κάθε σταγόνα είναι το φιλί μιας λέξης που υπάρχει για πάντα. 

Γιάννης Πολιτόπουλος

13 σχόλια:

 1. Dear Yannis!

  It is a wonderful post! Your reflection on life, touches me very much!
  Beauty in words and pictures that fit together synchronously.

  All the best to you and your family,
  hugs, Dorthe

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Again you wrote beautiful words Yannis!!

  Greetings from the Netherlands! ;-)
  dzjiedzjee.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. I do like this photo, with the beautiful woman and her scattered reflection, and the intriguing words.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. here, in your bloghouse, I find beauty with your images and your words ! truly, this is so nice...
  wish you and Vania a lovely week

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ όμορφα τα λόγια σας ! Εφιστούν την προσοχή του αναγνώστη στις λεπτομέρειες του φθινοπώρου. Μια στάλα, μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από νερό, που μοιάζει πιο πολύ σαν ιστορία ! Ευχαριστούμε που μας το θυμίζετε αυτό ! :)
  Καλές γιορτές, πάντα με υγεία !

  P.s. Υπέροχο τραγούδι !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Magnificent harmony of words and image, pure beauty! Thanks a lot for visiting and Happy Holidays. Great music!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. MERRY CHRISTMAS to you and your family
  keep on with your lovely words
  they make happy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλη χρονια, Παρεμβαση!
  Τι ομορφο κειμενο, ειδικα η φραση: '' Στη βρόχινη πορεία της η γυναίκα καθιστά την ίδια τη ζωή της ποιητική εκδοχή της βροχής. '' Μου αρεσει να το διαβαζω και να το ξαναδιαβαζω...
  Ευχαριστω που μου μαθατε να αγαπαω τη Λογοτεχνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χριστίνα Αποστολοπούλου14 Ιανουαρίου 2014 - 11:50 μ.μ.

  Γιάννη, κάποτε μου είχες πει να αγαπάω το τυχαίο... Γιατί το μεγαλείο του ξεπερνά τις προμελετημένες πράξεις... Φυσικά είχες δίκαιο! Και μπορώ μόνο να σου γράψω για το ρίγος που με διαπέρασε όταν διάβασα το κείμενο σου <>. Και ειδικά όταν το βλέμμα μου έπεσε στην ημερομηνία... 14/12! Την μέρα της γενέθλιας επετείου των 18 μου χρόνων... Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή