Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Η αυθύπαρκτη

Άλλοτε περπατώντας στις μυθικές ακρογιαλιές των παιδικών αναμνήσεών της κι άλλοτε απλώς απολαμβάνοντας στις παρόδους των κατακόκκινων ονείρων της τα βλέμματα θαυμασμού να την κατακλύζουν, η κοπέλα με τη χαρά νοτισμένη από το διάστικτο βλέμμα της κληροδοτεί καθημερινά στις στιγμές της το αποκορύφωμα της θηλυκής πανδαισίας των απροστάτευτων ματιών της.
Καθώς απλώνει τα κατάλευκα χέρια της στο φως ή στη βροχή ανάλογα με τις καιρικές εναλλαγές, που όμως δεν μπορούν να πλήξουν τη διαύγεια που η σάρκινη ύπαρξή της εκπέμπει, οι λέξεις έρχονται να φιλήσουν την προσήλωσή της στην αιώνια νεανική ομορφιά της.
Γιατί είναι για πάντα το πιο βέβαιο μοντέλο της γραφής. Το ιδανικό μοντέλο που συντηρεί την παιδικότητα της γραφής μέσα σε έναν κόσμο που συχνά μεγαλώνοντας φθείρεται.
Αφού η γραπτή ομορφιά της τρισυπόστατης ύπαρξής της είναι αυθύπαρκτη σε πείσμα κάθε ετερόφωτης προσωρινής αποθέωσης.
Θαρρεί κανείς πως είναι ανέγγιχτη από το πέρασμα του χρόνου, καθώς η γραφή αθωώνει ή και σβήνει ολοκληρωτικά τις ρυτίδες της σιωπής από το μέτωπό της που φαντάζει σαν την πρώτη χρυσαφένια αμμουδιά της αρχής του κόσμου.
Η πορεία της ανάμεσα στη σύλληψη και στην απόδοση της γραφής είναι διάσπαρτη από μονόχορδα ή πολύστιχα ποιήματα, τα οποία κεντήθηκαν υπό το φως του φεγγαριού στρώνοντας με περισσή επιμέλεια λεκτικό χαλί στα βέβαια βήματά της.
Κι η πιο όμορφη στάση στο δώμα της βασιλικής αποθέωσης για χάρη των στοιχείων που συνθέτουν την ύπαρξή της, βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια της.
Εκεί όπου περιπλανιέται η σπουδαιότερη λέξη που πρόφεραν ποτέ ανθρώπινα χείλη, την οποία όμως ελάχιστοι τιμούν όπως της ταιριάζει.
Και πως αλλιώς, αφού μόνο μια γυναικεία ομορφιά ενδέχεται να δύναται να κάνει το κακό να τραυλίζει ακόμη και μέσα από την αποσπασματικότητα της γραφής.
Μια ομορφιά αυθύπαρκτη με την τραγικότητα της μοίρας να προωθεί το μύθο της απεραντοσύνης της γραφής από τα μάτια της μέχρι τα γαλανά χέρια του ουρανού που αγκαλιάζουν κάθε σκέψη και την εξακοντίζουν μέχρι το τέλος του ορίζοντα.
Μα δεν υφίσταται τέλος για την κοπέλα της αυθύπαρκτης ωραιότητας, μιας και οι συλλαβές των ερωτικών λέξεων δε σταματούν ποτέ να βάφουν κόκκινο το δρόμο της φαντασίας που βιώνει, για να την περιγράφει ξανά και ξανά δίχως ποτέ να απελπίζεται ολοκληρωτικά.
Διότι πρόκειται για ιχνηλασία επιστροφής στην αστείρευτη πηγή της γραφής, η οποία είναι αδιανόητο να τιθασευτεί, αφού προέρχεται κατευθείαν από την ίδια και τα έγκατα της ψυχής της.

Γιάννης Πολιτόπουλος

7 σχόλια:

Ann Marie είπε...

Hello my friend Yannis!
Beautiful poetry by a poet I never heard of before.
Life trails: my happiest trails are the ones I I walk on every day, but childhood trails will remain in my memory, and there are wonderful treasures to remember.
I hope you and your loved ones have a wonderful continuation of the week.
Hugs.
/ / Ann Marie.

Mary Voyiatzaki είπε...

Από τα πιο όμορφά σου κείμενά μου! :)

Wolfie είπε...

Hi Yannis
I look into your blog and read beautiful poems.
I hope you and your family have a lovely week and that it stays that way.
Here in the chilly north begins life spirits of nature to recover from the cold winter, right now is a wonderful time to walk around in nature with your camera ready for a photo.
Later this summer I and Ann Marie will be driving north to visit some wolf territories and of course I'm hoping for some good photos.
I wish you and your family a really nice finish to this week.
Thank you Yannis for attending my often so technical and for uninterested boring blog.

Carolina είπε...

Hello dear Yannis,
very fond memories, i love everything you write.
Have a wonderful day.

MARTY είπε...

I truly love your words ! it's really nice to read you !
I wish you a wonderful weekend

Gert Jan Hermus είπε...

Τι μια βαθιά θέση. Απολαμβάνω κάθε φορά που το κείμενο.

Ειλικρινείς χαιρετισμούς από την Ολλανδία,
DzjieDzjee

Christa Mavropoulou είπε...

καλημέρα κύριε Γιάννη και Χριστός Ανέστη-)))
Η ομορφιά (εξωτερική),ένα χάρισμα θεού,μπορεί να γίνει μπελάς,μπορεί να είναι η αιτία της δυστυχίας και μπορεί αν την χρησιμοποιήσει σωστά αυτός που την έχει να γίνει η μεγαλύτερη ευτυχία-)
Η ιστορία-κείμενό σας με μάγεψε για ακόμη μία φορά,και πάντα θα υποκλίνομαι στο ταλέντο σας!!!!
Εύχομαι καλή δημιουργική εβδομάδα
-)