Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η θηλυκή απεραντοσύνη

Θα συνέβαινε να είναι πολύ όμορφη. Συμβαίνει να είναι πολύ όμορφη. Πιο όμορφη από κάθε σκέψη, από κάθε φαντασία. Πιο όμορφη από κάθε όνειρο. Ένα όνειρο η ίδια. Μία επίγεια θεά της ομορφιάς. Μία πραγματική θεά της θηλυκότητας. Στο παραμικρό σημείο του σώματος θα ήταν τέλεια. Είναι τέλεια.
Ντυμένη την καταληκτική σιωπή της θηλυκότητας. Ντυμένη τα χάδια των λέξεων.
 Ο ποιητής θα την είχε επιλέξει ανάμεσα σε όλες τις άλλες. Θα την είχε επιλέξει άμεσα, αβίαστα, τελειωτικά από την πρώτη στιγμή δίπλα στη θάλασσα. Από την πρώτη στιγμή της επαφής του βλέμματός του με την ύπαρξη της γυναίκας αυτής. Η θηλυκή απεραντοσύνη αποτυπωμένη στο σώμα της. Αυτή θα ήταν η πρώτη σκέψη του απέναντι στην καλοκαιρινή γυμνότητα του σώματος.
Κι εκείνη θα είχε δεχτεί από την αρχή να γίνει η κατάληξη του βλέμματός του. Η αρχή και το τέλος των λέξεων. Η απαρχή των σκέψεων. Η αφορμή, η προϋπόθεση και το αποτέλεσμα της γραφής. Ο ποιητής θα της είχε ζητήσει να έρθει μαζί του για μία και μοναδική φορά. Θα της είχε ζητήσει να γεμίσει το βλέμμα του με την παρουσία της ακραίας θηλυκότητας, με τη σάρκινη επιβεβαίωση της ομορφιάς της.
Εκείνη θα είχε αποδεχτεί την πρόσκληση. Της φαινόταν τόσο παράξενη, τόσο μεταφυσική. Να εμπνεύσει με το σώμα της ένα χέρι, μία σιωπή, μία γραφή. Να συμμετέχει στη γέννηση των λέξεων. Να βιώσει την ποίηση. Να βιώσει την ποίηση που θωπεύει τα στήθη της, τα μάτια της, τα χείλη της. Να δει τις λέξεις να μετουσιώνουν τη σάρκα σε λόγο, το κόκκινο θηλυκό αίμα της σε μαύρο μελάνι.
Θα ήθελε να δοκιμάσει τη δύναμη της γύμνιας της, τη δύναμη των μελών του σώματός της πάνω στις λέξεις. Θα ήθελε να δει το κορμί της να κάνει έρωτα στο αθέατο των λέξεων, στη γυμνή παρουσία τους στο φως της φυσικής ομορφιάς της.
Θα είχε καθίσει γυμνή στην άμμο δίπλα στη γαλάζια θάλασσα. Μεστή από ομορφιά στα στήθη της, μεστή από σιωπή στα χείλη της, μεστή από έρωτα στη θηλυκή ρωγμή των μηρών της. Με την απέραντη θηλυκότητά της θα είχε αντιμετωπίσει επάξια τη σύγκριση με την απεραντοσύνη της θάλασσας.
Και την ώρα που το βλέμμα του ποιητή θα συναντιόταν με το βλέμμα του ήλιου πάνω στη λευκή επιδερμίδα του κορμιού της, θα έστρεφε το βλέμμα στο χέρι του από όπου θα ξεχύνονταν η ηδονή του μυαλού του στο λευκό χαρτί.
Ο ήλιος θα διάβαζε τότε λέξη προς λέξη στη θάλασσα τις σάρκινες λέξεις. Κι η άμμος θα βυθίζονταν αργά στις καμπύλες του σώματος με την επαλήθευση της ομορφιάς. Και το γυμνό σώμα θα βίωνε τον έρωτα στο φιλί των λέξεων που θα κυμάτιζε υγρό στις ηλιαχτίδες που θα ακινητούσαν πάνω στη γυμνή γύμνια της θηλυκότητας.
Πιο θηλυκό το σώμα, πιο θηλυκή από ποτέ κι η γραφή.


Γιάννης Πολιτόπουλος

1 σχόλιο:

agremat είπε...

Ονειρεμένο!! ...ένα λουτρό στις πάναγνες πηγές της ομορφιάς...