Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Στις αμυχές του ονείρου

     Αυγουστιάτικο πρωινό. Στο δωμάτιο που φιλοξενεί την καλοκαιρινή εκδοχή των διακοπών της γυναίκας, η πρώτη ηλιαχτίδα της ανατολής διατρέχει το πρόσωπό της και λούζει για λίγο τα κλειστά βλέφαρά της.
Τότε, η ζωή και το όνειρο ξυπνούν στο βλεφάρισμα των ματιών της με μία διάθεση σαγήνης κι ευτυχίας.
Η πρώτη ημερήσια σκέψη της γυναίκας είναι ταυτόχρονα και μια αυθεντική καλοκαιρινή επιθυμία.
Η γυναίκα σηκώνεται από το κρεβάτι που αγκαλιάζει για λίγες ημέρες και νύχτες τη σάρκινη αλλά και την άϋλη εκδοχή της ύπαρξή της και κατευθύνεται με βήματα μαθηματικής ακρίβειας προς το μεγάλο καθρέπτη του δωματίου.
Εκεί η γυναίκα στέκεται για λίγο και στο καθρέπτισμα των ματιών της ευχαριστεί την πλάση που την αξιώνει να γίνεται διαρκώς κάτι περισσότερο από μία απλή σύνθεση σώματος και ψυχής.
Στο γυάλινο βλέμμα του ειδώλου της η γυναίκα αντικρίζει το συνδυασμό λογικής και συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν κάθε της ενέργεια και χαρούμενη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το καλοκαιρινό της όνειρο.
Μεστή από περηφάνια για τον εαυτό της, μια περηφάνια εσωτερική όπως συμβαίνει σε όλους τους σπάνιους ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα και γι’ αυτό δεν χρειάζονται καμία εξωτερική επιβεβαίωση, η γυναίκα ετοιμάζεται να κατέβει στην ακροθαλασσιά. Φορά τα σανδάλια της και το καπέλο της και παίρνει μαζί της το βιβλίο που πρόκειται να διαβαστεί από το βλέμμα της.
Είναι ένα μικρό βιβλίο που μιλά για το καλοκαίρι και η γυναίκα επιθυμεί να το διαβάσει σε απόσταση θωπείας από τη γαλάζια θάλασσα.
Στην αμμουδιά η γυναίκα διαβάζει τις πρώτες σελίδες καθισμένη σε έναν σκιερό βράχο ακριβώς εκεί όπου σκάει το ανεπαίσθητο κύμα του καλοκαιριού που νοτίζει τα πόδια της δροσίζοντάς την από την ηλιόλουστη φωτοχυσία.
Η γυναίκα περνά την ώρα της με την ανάγνωση στα χείλη και στο βλέμμα. Όταν η καλοκαιρινή ζέστη αυξάνεται, η γυναίκα κολυμπά για λίγο, για να επανέλθει ξανά πίσω στην ανάγνωση.
Η γυναίκα το αγαπάει αυτό το μικρό βιβλίο και γνωρίζει ότι τα βιβλία δεν προδίδουν ποτέ. Είναι ο πολύτιμος σύντροφός της στο ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών της.
Όταν επιστρέφει στο δωμάτιο, η γυναίκα τοποθετεί ευλαβικά σχεδόν το βιβλίο στην ίδια πάντα θέση, στο κομοδίνο που βρίσκεται στα δεξιά του προσώπου της, όταν χαλαρώνει ή κοιμάται.
Έπειτα στέκεται και πάλι μπροστά στον καθρέπτη και πλημμυρισμένη από ευτυχία σκέφτεται πως ακόμη δε γεννήθηκε το κείμενο που μπορεί να την περιγράψει

Γιάννης Πολιτόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια: