Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Η Ανέμη των λέξεων

Και μόνο το όνομά της είναι αρκετό, για να καταλάβει κάποιος με από την πρώτη στιγμή πως είναι η εκλεκτή των λέξεων.
          Είναι η Ανέμη, το κορίτσι με την απλότητα του ανέμου ζωγραφισμένη στο απαλό βλέμμα της, που σα χάδι απλώνεται στην απεραντοσύνη.
Είναι η Ανέμη. Η κοπέλα με το μαγικό πρόσωπο, που οι λέξεις το χρειάζονται, για να γίνουν ωραίες. Για να συνδυαστούν με τον ίδιο τρόπο που οι κόρες των παραμυθένιων ματιών της συνδυάζονται, ώστε να χαρίσουν ένα ανοιξιάτικο χαμόγελο μέσα στην καταχνιά των χειμωνιάτικων ημερών.  
Οι λέξεις τη συναντούν παντού, σε κάθε της βήμα, σε κάθε της περιπλάνηση.
Έτσι, ένα βράδυ στο τέλος του Φθινοπώρου οι λέξεις την βρίσκουν ξανά και μόλις την αντικρίζουν γράφουν για εκείνη, μόνο για εκείνη:
«Κοιτάζεις με την άκρη των ματιών σου ένα κομμάτι θάλασσα απ' το παράθυρό σου. Η κουρτίνα κινείται λες και χορεύει έναν αργό και αισθησιακό χορό πάνω σε σύννεφα και η σκέψη σου ταξιδεύει στο παρελθόν, στο παρόν, στο λεκτικό σου μέλλον.
Τα δάχτυλα του χεριού σου αγγίζουν το μολύβι κι αρχίζεις να γράφεις τη δική σου παραμυθένια ιστορία στο λευκό χαρτί. Γράφεις απλά, λιτά όπως λιτή είναι και η ύπαρξή σου.
Και ξαφνικά αρχίζεις να πετάς στη μαγική χώρα όπου άλλωστε ανήκεις. Ντυμένη ένα πέπλο κεντημένο από τα όνειρά σου προσφέρεις σε όσους έχουν την τύχη να σε συναντούν κάτι από την απίστευτη γαλήνη των αισθημάτων, που βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά σου.»
Η Ανέμη βλέπει το κείμενο που σχηματίζουν οι λέξεις αγαπώντας την και αισθάνεται πλήρης, τόσο πλήρης που τίποτα δεν μπορεί πια να τη βλάψει.
Γιατί έχει συνηθίσει εδώ και λίγο καιρό να ζει ως η επίσημη αγαπημένη των λέξεων.
Το ξέρει ότι το αξίζει. Το γνωρίζει πως είναι μοναδική.
Με την απόλυτη αυτή γνώση η Ανέμη υποδέχεται το χειμώνα κι αισθάνεται μια πλήρη ζεστασιά παρά το κρύο που επιμένει να παγώνει τους δρόμους.
Και την Άνοιξη ζει πλέον με τη βεβαιότητα μιας αγάπης. Της αγάπης των λέξεων. Με τη βεβαιότητα της πιο απλής κι ανιδιοτελούς αγάπης.
Και το καλοκαίρι στα μάτια των γονιών της, στα μάτια των φίλων της, στα έκθαμβα μάτια της φύσης η Ανέμη το βλέπει, το καταλαβαίνει πως όλοι εκπλήσσονται από την απέραντη αυτοπεποίθηση κι ευτυχία που κατακλύζει τα μάτια της.
Και τίποτα δεν της φαίνεται πια περίεργο. Είναι πια ολοκληρωτικά η Ανέμη των λέξεων.
Γιάννης Πολιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: