Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Το κορίτσι που αγαπούσε η θάλασσα   Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού με το όνομα του ανέμου ζωγραφισμένο στο βλέμμα του.
   Είναι ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού, όταν το κορίτσι συναντά για μια ακόμη φορά τη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπά. Κατά τη διάρκεια ενός πολύ ζεστού απογεύματος, την ώρα του όμορφου δειλινού, που το κορίτσι διαβάζει ένα παραμύθι γραμμένο στη Γαλλική γλώσσα, σηκώνεται αέρας πολύ δυνατός που τα κύματα στη θάλασσα θεριεύουν.
Το κορίτσι βηματίζει στο παραμυθένιο δωμάτιό του και πηγαίνει στο παράθυρο να δει την αγριεμένη θάλασσα.
   Το βλέμμα του είναι καθάριο, αλλά στα βάθη της ψυχής του κάτι του λέει πως αυτή η θαλάσσια αντάρα κάτι καλό θα φέρει για το ίδιο. Γιατί είναι ένα κορίτσι με τρία χαρακτηριστικά: την αγάπη για τις λέξεις και τα ονόματα, την πίστη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του και την αστείρευτη διάθεσή του να ξεχωρίζει από όλα τα κορίτσια της ηλικίας του μιλώντας μυστικά με τον ήλιο, τη θάλασσα και το φεγγάρι.
   Το μυστικό όνειρό του κοριτσιού είναι να χορεύει στο ρυθμό της φυσικής ομορφιάς και να προστατεύει όλα τα πονεμένα ζώα. Και για να το πετύχει αυτό, είναι αποφασισμένο να γίνει ένας σπουδαίος άνθρωπος με πολλές γνώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής, ώστε όλοι να σέβονται τα λόγια του.
   Έξω, ο αέρας συνεχίζεται όλο το απόγευμα και δε σταματά ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
   Αργά το βράδυ, ενώ το κορίτσι κοιμάται ήρεμα, μία φεγγαρένια αχτίδα έρχεται και λούζει τα κλειστά βλέφαρά του. Το κορίτσι αισθάνεται πως το φεγγάρι το παροτρύνει να κατέβει την αυγή στην αμμουδιά, γιατί εκεί κάτι όμορφο συμβαίνει. Το αισθάνεται μέσα στο γλυκό ύπνο που σφαλίζει τα βλέφαρά του και δεν είναι περίεργο, γιατί έτσι συμβαίνει σε κάποιους σπουδαίους ανθρώπους. Να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα επικοινωνίας με ολόκληρη την πλάση. Και το κορίτσι ανήκει στους ανθρώπους αυτούς. Κι αυτό του δίνει μια πρωτόγνωρη δύναμη.
   Έτσι, εντελώς φυσικά, όταν η αυγή έρχεται να συναντήσει τα όνειρά του, το κορίτσι τραβά γραμμή για την αμμουδιά. Όταν φτάνει, μένει έκπληκτο. Η θάλασσα έχει βγάλει στην ακτή πολλές πέτρες, οι οποίες πάνω στη χρυσή άμμο του καλοκαιριού δεν έχουν ριχτεί τυχαία όπως όλες τις άλλες φορές, αλλά σχηματίζουν το όνομά του.
    Η στιγμή που το βλέμμα του αντικρίζει αυτό το πρωτόγνωρο αλλά υπέροχο θέαμα, το κορίτσι το κατανοεί πως η ζωή του αλλάζει. Γιατί τώρα πια είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κορίτσι. Είναι το κορίτσι των θαλασσινών λέξεων. Είναι το κορίτσι που αγαπούν οι λέξεις, το κορίτσι της γαλάζιας θάλασσας, το κορίτσι που μπορεί να γράφει πάνω στην ίδια τη φυσική ομορφιά της γης.

Γιάννης Πολιτόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ!!!!!