Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Το κορίτσι του φεγγαριούΧειμωνιάτικο πρωινό. Μέσα στο εφηβικό του δωμάτιο το αγόρι φαντασιώνει και πάλι εκείνο το μειλίχιο συναίσθημά του για το κορίτσι που οι άλλοι ονομάζουν Άνοιξη και το ίδιο αποκαλεί Νεφέλη στα όνειρά του και Λήθη τις ατέλειωτες ώρες της προσμονής. Εκείνες τις ώρες που μόνο περιμένει να αντικρίσει το χαμόγελο που χαράζεται στη λεπτή γραμμή των χειλιών της.
Σκυμμένο στο γραφείο του το αγόρι αραδιάζει τις λέξεις στο λευκό χαρτί.
«Είμαι πάλι εδώ και γράφω. Για σένα. Μόνο για σένα. Δεν ξέρω που είσαι τώρα, μα σε βλέπω να λάμπεις στον ερχομό των λέξεων, στην απεραντοσύνη της γραφής. Γιατί η γραφή ξεκινά από τα μάτια σου, από τα μάτια σου που είναι τα μόνα στον κόσμο που μπορούν να μου γεννήσουν λέξεις.
Για σένα περνούν οι μέρες μου, η μία μετά την άλλη, χωρίς τελειωμό, χωρίς έλεος. Ζωγραφίζω την απουσία σου κι ο χώρος γεμίζει φως. Κι όμως, αισθάνομαι πως τίποτα δεν είναι αρκετό, για να αισθανθώ πλήρης.
Θα ήθελα πολύ να ήσουν ποίημα και να σε φιλήσω πάνω στο λευκό χαρτί.
Απάντησέ μου:

Πως γίνεται
 στα δυο σου μάτια
τόση ομορφιά συγκεντρωμένη
να προκαλεί
με ένα διάπλατο βλέμμα,
με ένα γυμνό βλέμμα
το μεθυσμένο κόκκινο
των ονείρων μου;

          Μήπως είσαι η ολόφωτη θεά της πόλης; Μήπως το κορίτσι που τριγυρνά στο σώμα του ανέμου τις νύχτες;
          Μα ό,τι κι αν είσαι σε βλέπω να περπατάς στην καυτή άμμο του καλοκαιριού αναζητώντας ένα ηλιόλουστο φιλί. Κι ύστερα, σε βλέπω να χάνεσαι τις νύχτες εκεί όπου οι αχτίδες του φεγγαριού φιλούν την τρυφερή επιφάνεια της γαλάζιας θάλασσας.
          Έτσι μαθαίνω πως είσαι η κόρη του φεγγαριού, η απάνεμη ρήχη των ερωτικών κυμάτων. Και τρέχω σε ονειρικές ακρογιαλιές να σε προϋπαντήσω. Τρέχω μέχρι το τέλος του κόσμου μου που είσαι εσύ.»
          Η ώρα περνά και το αγόρι χάνεται στο λαβύρινθο των απέραντων συναισθημάτων του. Η εικόνα του κοριτσιού κυριεύει τα πάντα μέσα στο δωμάτιο. Δεν αργεί να φτάσει στην ψυχή του αγοριού, το οποίο σηκώνεται, ανοίγει το παράθυρο και ελευθερώνει τη γραφή, για να φτάσει στα μάτια της και να ζήσει εκεί για πάντα.
Γιάννης Πολιτόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: