Στοιχεία Ταυτότητας

Στοιχεία Ταυτότητας : *Ιδιοκτήτης : Βάνια Γαντζού *Έτος Ίδρυσης : 1999 *Διεύθυνση : Σκενδεράνη 7 - Δημητριάδος, Βόλος *Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου *Τηλέφωνο : 24210 55900 * Ταχυδρομικός Κώδικας : 38221 *Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Fourkoyote@yahoo.gr *Συντάκτης : Γιάννης Πολιτόπουλος

Καιρικές συνθήκες

Πίνακας Ανακοινώσεων

Πίνακας Ανακοινώσεων :*Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή : 15:00- 21:00.*Οι σημειώσεις των μαθημάτων είναι δωρεάν.* Παρέχεται δωρεάν υποστήριξη σε όλα τα δευτερεύοντα μαθήματα.* Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στη διαδοχή των εποχών

Στη διαδοχή των εποχών

Καθηγητές

Διδάσκουν : *Βάνια Γαντζού : Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία *Γιάννης Πολιτόπουλος : Έκθεση, Ιστορία *Άντζελα Κακρυδά : Μαθηματικά *Δήμος Ζαχαρός : Φυσική, Χημεία *Ευαγγελία Ξηροφώτου : Βιολογία *Σοφία Αγδινιώτη : Λατινικά *Ρούλα Ιτούδη : Αρχές Οικονομίας

Google+ Friends

Google+ Friends

Διεθνείς Διακρίσεις

Διεθνείς Διακρίσεις :

* VoicesNet (U.S.A.) : The winner of the March 2011 VoicesNet Writing Contest is "The Look of the Rain", a short story by Yannis Politopoulos of Greece.

* Petra M. Jansen (Tool4spirit, Germany) : Dear Yannis. Poetry and art overcomes borders. 15 nations come together for an international exchange. If you like, I (we) invite you from Greece, when we organize the next international Writers/ Poetry Festival in 2017.

Blogers

Blogers

Recent Comment

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Το κορίτσι της έμπνευσης

Θα την είχατε γνωρίσει τυχαία. Μία καστανή κοπέλα με την εικόνα της προσμονής στα σφαλιστά χείλη της. Μία κοπέλα χωρίς αυτοπεποίθηση, απόρροια της απίστευτης ομορφιάς της.
          Ένα κορίτσι με παρελθόν γυναίκας ζωγραφισμένο στα μάτια του προσώπου του. Με παρελθόν ονείρου βγαλμένο από το φλογερό ηλιοβασίλεμα μιας αέναης εφηβείας.
          Ένα κορίτσι που επρόκειτο να βιώσει την ικμάδα των λέξεων, την απεραντοσύνη του λευκού χαρτιού που πληθαίνει τις λέξεις σας στην κίνηση των λεπτών δαχτύλων της που θωπεύουν το φως.
          Θα ήταν το κορίτσι της έμπνευσης, το κορίτσι της γραφής, το κορίτσι των παιδικών της ονείρων που ταξιδεύουν ανατολικά του έρωτα. Στις ποιητικές εκδοχές των στιγμών της θα ήταν η ερωτική έμπνευση του συγγραφέα που θα την είχε τοποθετήσει γυμνή απέναντι στο βλέμμα της σκέψης του.
          Γυμνή ντυμένη το φως. Ντυμένη το σπαραγμό της ψυχής των λέξεων. Γυμνή φορώντας το μανδύα των γραμμάτων που ερωτοτροπούν τη στιγμή που οι λέξεις συνδυάζουν τη συντριβή της ανυπαρξίας.
          Η κοπέλα που θα είχατε γράψει ποιήματα στα πόδια της, στα στήθη της, στον ομφαλό της ζωής της. Η θεά της έμπνευσης, η θεά της γραφής, η ημιτελής αυγή της μνήμης που σιωπά στον ερχομό των κυμάτων.
          Το κορίτσι των τεσσάρων εποχών της γραφής. Το κορίτσι με τα λόγια φιλιά στα κόκκινα χείλη του. Η φεγγαρολουσμένη της γραφής που πληθαίνει το φως αγνοώντας το σκοτάδι της πεζότητας.
          Το όμορφο κορίτσι που θα είχατε γράψει στην παλάμη του την άκρη των λέξεων.
          Καθώς λικνίζονται τα βλέφαρα των προτάσεών σας στην αύρα του βλέμματος. Καθώς οργανώνονται οι συλλαβές στο πρόχειρο του μετώπου, στο πρόχειρο των χειλιών. Της μιας στιγμής ερωμένη των λέξεων. Της μιας στιγμής προσφορά στο φως που αγγίζει τα χείλη και η μνήμη πορεύεται τον αιώνιο δρόμο της ποιητικής απεραντοσύνης.
          Θα την είχατε ντύσει με χιλιάδες φράσεις στον ερχομό της έμπνευσης. Θα την είχατε δημιουργήσει ολότελα από την αρχή, ολοκληρωτικά κι απόλυτα. Ένα πλάσμα της φαντασίας. Ένα πλάσμα τέλειο. Ένα ποίημα της θηλυκότητας ταιριαστό σε όλα τα χείλη. Μια σειρά κατακόκκινων λέξεων που θα εφάρμοζε και στο ελάχιστο, στο παραμικρό μόριο του κορμιού της. Μια απέραντη φεγγαρένια σειρά λέξεων για τα πάντα στη ζωή.
          Το κορίτσι που δε θα μπορούσε να αρνηθεί τον έρωτα των λέξεων. Το κορίτσι που θα είχαν ονειρευτεί όλοι οι άνθρωποι που επιχείρησαν το ταξίδι της γραφής.
          Το κορίτσι χωρίς όνομα αλλά με όλα τα ονόματα μαζί. Το κορίτσι που πληθαίνει τη γραφή τις νύχτες.
Γιάννης Πολιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: